Verzorgingsadvies

U wilt de vacht van uw hond eens extra goed laten verzorgen?

Dat kost veel tijd en moeite en vraagt deskundigheid! Voor info of borsteladvies kunt u een gratis afspraak maken, we staan uw graag te woord.

Uw hond verdiend thuis regelmatig een goede borstelbeurt, met de juiste kam of borstel, en een lekker bad is ook nooit weg. Dit voorkomt ook het tegengaan van klitten!

Als er niets aan klitten gedaan wordt zal de vacht steeds verder gaan vervilten tot op de huid. Er komt dan geen zuurstof meer bij de huid en dan kunnen er huidirritaties ontstaan. Dan word het van kwaad tot erger. Door de irritaties gaat de hond krabben, en de klitten trekken aan de huid en dit is geen plezierig gevoel voor uw hond.

wollie2Bij iedere trimbehandeling wordt er in overleg met de eigenaar besproken wat de mogelijkheden zijn voor het model van de hond, aan de hand van de vachtconditie.

Ook tijdens de wintermaanden heeft uw hond behoeften aan een trimbeurt. Een veel gehoorde opmerking in de  trimsalon is dat mensen de hond in de winter liever niet laten trimmen dit is zeker onjuist. Als de hond langer haar heeft neemt het veel vocht en stof op, en blijft dus langer nat. Moeilijker kambaar, en gaat dus klitten!

Met alle nadelen vandien, kan het zijn dat de hond erna kaal geschoren moet, en dat wil je niet! De oplossing daarvoor is een tussen werkbeurt!

Je kunt je hond op een bepaalde lengte laten knippen, zodat het makkelijker bij te houden is.

Wat houdt de verzorging van de vacht in?

  • De vacht wordt geschoren of getrimd naar eigen keuze.1384019_10151636291716712_1548993197_n
  • De hond wordt gewassen met een speciale  shampoo.
  • De vacht wordt geföhnd en ‘in model’ geknipt.
  • De haartjes worden uit de gehoorgang geplukt
  • De nagels worden geknipt.
  • De vacht wordt ‘in model’ geborsteld.
  • De vacht wordt afsluitend besproeid met een vacht verzorgende parfum

Wassen:

Het wassen van de hond moet gebeuren met een speciale op de huid afgestemde shampoo. Dat wil zeggen een shampoo die de huid zo min mogelijk ontvet en uitdroogt.
Wanneer de vetlaag van de huid door verkeerde shampoos worden aangetast zal de huid en de vacht minder bescherming kunnen bieden. Bovendien wordt de aanmaak van talg extra gestimuleerd.

Na het wassen van de hond wordt de vacht gedroogd, door middel van een speciale föhn / waterblazer. Deze blaast als het ware het water van de vacht en haalt eventuele klitten en losse haren er uit. Door het blazen komt de lucht zeer goed bij de huid wat ook weer gezond is voor de vacht.556805_254953994604171_734997839_n